Blogomanija / Biznismanija – Stara planina, Opatija, Dubrovnik, Ohrid….

Blogomanija – održana na Staroj planini, bila je regionalna konferencija posvećena blogu i blogerima. Ne brinite doći će i sledeća već na leto, što jako priželjkujem, negde pored mora, možda Hrvatska, Mediteran, ili Makedonija. Glasam za bilo koju letnju destinaciju na kojoj ćemo da nastavimo da širimo pozitivni regionalni duh blogomanije. Kako bi Deka rekao: ljubav, muzika i sve nešto lepo….

Kako je bila posvećena blogovima, dođe prirodno da na Internetu možete pročitati sijaset tekstova, pogledati masu fotografija i video zapisa o njoj.

Moji ciljevi posete bili su #druzenje #brainstorming #posmatranje #kafanizacija. Sve ciljeve sam ispunila, te je zahvaljujući dobroj organizaciji, dobrim ljudima i dobrom društvu sve zapravo bilo baš onako kako treba. Kako su rekli: “Garantujemo vam da ćete se sjajno provesti, da ćete sigurno nešto naučiti, da ćete upoznati mnoge genijalne ljude i da će vam ovo biti najbolja konferencija na kojoj ste bili, IKADA :)” Sve je upravo tako bilo.

Sada, želim poslati malu ideju ka dobrim ljudima, ka TorbiciIvanu, Valexu  i ostaloj organizacionoj (dream team) ekipi da  sledeće godine samo malo pojačaju već izvrsnu priču.

Ideja je: dopunimo blogomaniju, biznismanijom!!

Ideja je zapravo nastala tokom slušanja prvog panela #biznis dijalog. Predlog je da na sledećoj blogomaniji produžite trajanje blogomanije za jedan dan. Ljude poput Dejana Tešića, Božidara Laganina, Veselina Jevrosimovića ili neke druge, iz poslovnog sveta, pozovete da dođu, da podele svoja iskustva iz realnog biznisa. Da čuju i posavetuju mlade ljude, koji imaju poslovne ideje, te možda, kroz pitch da se upoznaju sa projektima, koji bi mogli promeniti živote mnogih. Uz casicu dunje, kafanizaciju i upućenost jednih na druge stvoriti poslovne prilike za buduće poslovne sastanke koji će rezultirati biznisom.

Uverena sam da je biznis svuda oko nas, pa na samoj #blogomaniji je on bio duh u lampi. Samo nije bilo onih koji bi protrljali čarobnu lampu.

Hm, znam sigurno da bi to pojačalo priču, posećenost i rezultiralo novim uspesima.

I sada dok ovo kucam i šaljem kroz etar interneta poruku svima (nadam se da će biti prihvaćena dobronamerno, baš kao što je i šaljem), prolaze mi kroz glavu divne dame Dragana Pušica, Minja Bogdanovska, Milica Cvetković, Tadeja Bjažević, Marija Petrović .

Drage moje dame sve imate istu nišu, pišete i volite iste stvari. Blog je jedna osoba ili par njih. Ali uz par malih, uistinu malih koraka, možete napraviti ozbiljan posao. Jer biznis nikada nije jedna osoba. Te mi kroz glavu prolazi misao: udružite se, stvorite portal volimohranu.com; na jednom mestu, stvorite zajednički blog, forum o hrani, podignite svest ljudi o tome koliko je važna hrana – edukujte ljude itd. Napravite jedan cilj: sledeće godine da imate vašu konferenciju o hrani, targetirajte velike igrače poput oetker, stark, dodajte vrednost njihovom brendu i stvarajte i jačajte svoj. I tako dalje, jednostavno činite. Sigurno je da ćete biti čitanije, da ćete dobiti više na svim nivoima. Ja ću definitivno prisustvovati vašoj konferenciji i ako mogu pomoći na ma koji način to ću i rado učiniti.
Verujem da to možete.

Srećno i berićetno svima.
Vidimo se na sledećoj blogomaniji, biznismaniji ili tvitomaniji 🙂

Prvi napišite svoje mišljenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *