Koučing I

Serija tekstova koja će nastati u oblasti koučinga počinje ovim tekstom i biće tu dosta toga interesantno iz ove oblasti. Koja je po rečima Brian Tracy-ja najbrža rastuća servisna industrija u svetu. Nedavno je boravio u Beogradu i interesantan članak o tome možete pročitati ovde.

Šta je koučing?

Čitajući literaturu iz ove oblasti i prepuštajući se self-coaching-u i group couching-u nalazim za shodno o ovoj temi prvo reći. Da koučing u ma kojoj sferi svog života da ga primenjujete, čini da kreirate život kakav vi želite i da isti takav živite. Ovo zvuči jako lepo, zar ne! ali je užašno teško činiti sve te korake na ličnom planu a pogotovu na profesionalnom, gde kao preduslov izgradnje kvalitetnog koučinga stoji izgradnja korporativne kulture što kod nas teško da postoji.

Čitajući The inner game of work izdvojila mi se jedna jednostavna formula, preko koje ću upravo opisati šta je to koučing.

Naime, koučing je proces vodjenja ličnosti ili celog tima ka njegovom/njihovom cilju. I to je proces max iskorišćavanja potencijala i povećanja performansi kod ljudi. Različiti autori, naravno, razno definišu koučing i možete naći sledeće definicije, moj slobodan prevod je:

Timothy Galway Koučing jeste ključ otključavanja potencijala kod ličnosti, sa ciljem da koučirani maksimizira svoj sopstveni potencijal. To je način, pomoći ličnosti, da sami izvedu zaključak pre nego da im ma šta bude rečeno.

Sir John Whitmore Koučing je osnovni menadžerski alat za maksimiziranje potencijala i performansi kod ljudi i u poslu.

Naime, koučing jeste metoda kojom svoje lične performanse koje svi mi imamo u sebi, treba otvoriti. Jednostavno učiniti da one misli koje imamo po bilo kom osnovu da iskažemo onog trenutka kada je to potrebno, inače, trenutak prolazi. Da svoje ciljeve ili pak ciljeve našeg posla ili organizacije u kojoj radimo, opet jasno izgovorimo jer onda izgovorena reč drugačije zvuči. Naime, koučing upravo tome i služi da razgovorom sa koučom, upravo poboljšamo svoje performanse i svoju produktivnost. Naime, akcije koje želimo da činimo, ili ti ciljeve koje postavljamo ukoliko ih činimo bez vizije je katastrofa. U tome i jeste ključ kouča. Kouč ili ti trener nas isključivo pitanjima navodi na odgovore; cilj koučinga je poboljšati performance potencijal je u nama, kouč samo efekasnošću dobrih pitanja i slušanjem nas navodi na to da sve ono što nam stoji kao prepreka (interference) oslobodimo govorom i upravo na taj način dodjemo do rešenja. Jako je interesantno, da tokom kouča reči koje mi izgovorimo i kasnije nam kouč pročita ukoliko je kouč efikasan shvatimo da naime upravo u pitanjima koje je on postavio jeste odgovor na sve ono što nama treba. I da zapravo sve te odgovore mi sami znamo. I onda prirodno dolazimo do zaključka da koučing zapravo nam budi svesnost. Nešto kao WAKE UP!!

 

Prvi napišite svoje mišljenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *