Preduzetnički problemi!!

Na prethodno objavljenom tekstu start- up maraton, pisala sam o crnim i vedrim mislima preduzetnika.  To su borbe koje preduzetnik ima sam sa sobom. Međutim, ono na šta se nisam osvrnula u tom tekstu a o čemu ću kratko ovde pisati odnosi se na uticaj, te crne misli, koje dolaze iz okruženja!!

Iz crtanih filmova možemo puno toga naučiti, zar ne? Evo slike iz jednog od meni omiljenih crtanih filmova i jedne od veoma moćnih rečenica.

mac-u-kamenu-300x211

Kao preduzetnik kada počinjete posao ili pak kada vaš posao već postoji a želite krenuti u ma šta novo. Uvek o tome pričate, kako sa ljudima unutar strukture koju imate, tako i sa ljudima iz vašeg neposrednog okruženja. To okruženje veoma često može biti jako negativno po vas.

Kritikovati vas, neki od njih vas zapravo ne razumeju itd. Ne razumevanje može dolaziti odatle da: vi ne predstavljate to što želite na pravi način, moć slušanja drugih i održavanja pažnje je mala, moć istinskog razumevanja takođe itd.

Te stoga, pokušajte da kada plasirate novu ideju, kada govorite o novim činjenjima, pokušajte da razgovarate sa ljudima koji vam istinski mogu doprineti, koju su bolji od vas, koji će vas slušati. Ukoliko ma ko želi vas sputavati na ovaj ili onaj način, a da pri tom nema realnog uporišta u tome što je predmet osporavanja, zauzmite stav te zapravo rečenica koja dolazi iz crtanog filma je stub SAMO ZATO ŠTO TI NE MOŽEŠ RAZUMETI NEŠTO, TO NE ZNAČI DA JE TO POGREŠNO!!

Da kao preduzetnik ne trebate prilaziti svojoj ideji sa stavom “šta ako ne…. ?” niti da vas od ideje odvlači osoba koja vas vas zapravo ne razume! Takođe, potrebno je da vi verujete i da iz sebe izbacite reč NE – ta reč, to nije reč vaše ličnosti!

Prvi napišite svoje mišljenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *