Start-up kompanije propast ili prosperitet?

Statistika nam govori, da je smrtnost preduzetničkog biznisa ( start – up biznisa ) najveća u prvoj godini!

Slažem se pod jednim uslovom, da ste otpočeli biznis a da zapravo niste imali jasnu sliku šta želite da radite, s` jedne strane, a s` druge strane da niste imali nikakvu strategiju.

O tome da ste počeli da radite, ne vodeći računa pravilno o finansijama i da vam se dogodila podkapitalizacija. To neću posebno komentarisati – ali ono što praksa govori, jeste da je upravo podkapitalizacija, razlog da propadnu ne samo start – up kompanije, već i mala i srednja preduzeća koja su na tržištu duži niz godina.

Moje pitanje je da li start-up kompanija propada samo u prvoj godini?  Ne. Možete propasti u bilo kom trenutku u prvih 5 godina, dok zvanično ne izađete iz pozicije start-up kompanije, dok se ne isklešete dovoljno.

U tim prvim godina se propada iz 2 ključna razloga:

1. neusklađenost malih ciljeva sa globalnom strategijom kompanije,

2. zbog podkapitalizacije.

Prvi problem rešavate, jasno postavljanjem realnih ciljeva. Usmerenim ciljevima ka globalnoj strategiji vaše kompanije.

Drugi problem možete rešiti na par načina:

1. Pripremite se za finansiranje koje možete dobiti. Dobili ga od bankara, anđela investitora, nekog trećeg institucionalnog investitora nije važno. Morate uraditi sledeće: obezbedite sebi minimalna sredstva rezervi, da možete opstati dok čekate sredstva od kredita ili koga god već.

2. Morate biti verodostojni u očima investitora. Ko god bude investirao u vas stalno će vas pratiti. Da bi ste bili verodostojni u očima investitora morate biti finasijski svesni, da imate cash, da planirate i činite konstantno. Dakle, u finansijama i toku trošenja, investiranja je ključ. Pravilnim finansijskim potezima izbegavate podkapitalizaciju.

3. Bankari vole da sebe osiguraju i to rade tako što prosto vaša kompanija koja ima xy kredit se osigurava vašim ličnim kreditom, ili ne daj bože hipotekom. Nemojte pasti u tu zamku.

Bankari vole papire, te stoga, uradite nešto što oni ne očekuju. Napravite kolateralna dokumenta, sa vašim kupcima, dobavljačima. Pokažite da imate otkupljenu prodaju proizvoda/usluga u nekom xy vremenu, da na stanju vaših zaliha imate xy vrednost to je kolateralni dokument koji vam daje kredibilitet u očima bankara.

4. Pravilno planirajte ne mešajte privatne pozajmice sa poslovnim. Ne stavljajte ličnu imovinu kao zalog. Jer izgradnja poslovnog kredibiliteta se ne zasniva na tome da iza nje stoji lična zaštita ( u vidu ličnog kredita, zajmova, hipoteka ) itd. Poslovni kredibilitet gradite isključivo na planiranju neplaniranih rizika u poslovanju.

Ovakvo jasno postavljanje stvari unutar kompanije, će vas sasvim sigurno odvesti daleko od propasti. A uz druge važne segmente poslovanja može vam se dogoditi prosperitet.

 

 

Prvi napišite svoje mišljenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *